دستور تهیه شربت ریواس مجلسی

شربت ریواس دارای ارزش غذایی زیادی است. ارزش غذایی این گیاه حتی در حالت پخته نیز بسیار بالاست و سرشار از فیبر است.
17 بهمن 1401 توسط
بانک طعم
| هنوز نظری وجود ندارد

یکی از خوشمزه‌ترین و آسان‌ترین شربت‌هایی که می‌توانید در بهار تهیه کنید و در روزهای گرم سال از نوشیدن آن لذت ببرید، شربت ریواس است. ریواس با مزه ترشی که دارد برای انواع غذا و سوپ طعم دهنده مناسبی به شمار می‌رود. شربت ریواس در کنار خوش طعم بودن دارای فواید و خواص درمانی نیز هست که بعد از مراحل طرز تهیه شربت ریواس در مورد آن صحبت می‌کنیم.

همزمان با رسیدن فصل بهار می‌توانید این شربت فوق العاده خوشمزه را تهیه کنید و در یخچال نگهداری کنید و در مواقعی که به یک نوشیدنی خنک و خوشمزه نیاز دارید، آن را مصرف کنید. در این مطلب به شما روش تهیه شربت ریواس خانگی را آموزش می دهیم تا بتوانید این شربت خوشمزه را در منزل تهیه کنید. در واقع شربت ریواس، شربت به لیمو و شربت سکنجبین از جمله پر طرفدارترین شربت ها در فصل های گرم سال هستند. با ما همراه باشید.

روش تهیه شربت ریواس خانگی

مواد لازم برای طرز تهیه شربت ریواس

  • آب : ۲ لیوان
  • شکر : ۴ لیوان
  • نعناع یا پونه : ۱ ساقه کوچک
  • ریواس : ۱.۵ کیلو

مرحله اول: در مرحله نخست باید ریواس ها را به خوبی بشویید و سپس پوست آنها را جدا کنید و دوباره روی آن آب بگیرید تا کاملا تمیز باشند.

مرحله دوم: سپس ریواس ها را همراه با دو لیوان آب به مدت ۱۵ دقیقه روی اجاق گاز بگذارید تا بجوشند. بعد از آن شعله گاز را خاموش کنید و ریواس ها را از صافی رد کنید سپس آب صاف شده ریواس را درون یک ظرف بریزید.

مرحله سوم: اکنون شکر را به آب ریواس اضافه کنید و کمی آن را هم بزنید تا حل شود. درب ظرف ریواس را ببندید و هر از چند گاهی آن را هم بزنید. یک ساقه کوچک نعناع یا پونه را نیز درون شهد شربت بیندازید و بگذارید به مدت ۱۲ ساعت آب ریواس و شکر به خوبی حل شوند. در این مدت باید درب ظرف بسته باشد تا هم شکر به خوبی حل شود و هم عطر نعناع داخل شربت بپیچد.

مرحله چهارم: سپس می‌توانید شربتی که آماده شده را درون بطری شیشه ای بریزید و بعد از آن شربت را درون یخچال بگذارید.

شربت ریواس

طرز تهیه شربت ریواس به روشی دیگر

برای تهیه شربت ریواس به روشی دیگر باید ریواس را به خوبی بشویید و پوست آن را جدا کنید. سپس آن را خرد کنید و درون قابلمه بریزید. سپس به شکل لایه لایه روی آن شکر بریزید. حدود ۱۲ ساعت قابلمه را در دمای مخیط بگذارید تا مخلوط شکر و ریواس به خوبی آب بیندازند و شکر به خورد ریواس ها برود.

سپس مخلوط ریواس و شکر را روی اجاق گاز بگذارید تا مواد آن به جوش بیابند. پس از چند دقیقه شربت را از روی اجاق گاز بردارید و از سبد رد کنید. البته دقت داشته باشید نباید ریواس ها را فشار بدهید، در این صورت ریواس ها بد رنگ می شوند. بعد از آن شهد ریواس را یکبار دیگر بجوشانید تا به غلظت دلخواهتان برسد.

بعد اینکه شربت ریواس آماده شد آن را درون یک ظرف یا یک بطری شیشه ای تمیز بریزید. اگر کمی زعفران به شربت ریواس اضافه کنید، خوشرنگ تر و خوش عطر تر می‌شود.

روش تهیه شربت ریواس

نکات مهم در تهیه شربت ریواس

  • اگر شربت ریواسی که تهیه کرده‌اید خیلی شیرین است می توانید در پایان مراحل پخت به آن یک قاشق مربا خوری جوهر لیمو اضافه کنید. این کار باعث می شود طعم آن ترش تر شود و همچنین مانع از شکرک زدن شربت می‌شود. البته می‌توانید به جای جوهر لیمو از آب لیمو نیز استفاده کنید.
  • قسمت های نازک، ترد و روشن ریواس برای تهیه شربت ریواس بهترین انتخاب هستند. زیرا قسمت های سبز و تیره کمی تلخ تر هستند. به همین دلیل در زمان خرید حتما به این نکته دقت کنید.
  • ریواس دارای یک ماده به نام اسید آلی اگزالات پتاسیم است که این ماده با ترکیب شدن با مس واکنش های مضری ایجاد می کند. به همین دلیل نباید شربت ریواس را در ظروف فلزی یا مسی درست کنید.
  • طبع ریواس سرد است و به همین دلیل بهتر است آن را با شکر یا عسل و زعفران استفاده کنید تا کمی متعادل گردد. البته مطایق با ذائقه تان میتوانید میزان شکر و عسل را کم یا زیاد کنید.
  • برای پس دادن عطر نعناع یا پونه، حتما باید ۱۰ یا ۱۲ ساعت قبل آن را درون شربت بیندازید.
  • شربت ریواس را می توانید حدود چند هفته درون یخچال نگهداری کنید. اما خود ریواس معمولا بیشتر از سه روز در یخچال تازه نمی ماند.
  • اگر قصد دارید ریواس را به مدت بیشتری درون یخچال نگه دارید، می توانید آن را درون فریزر بگذارید البته یادتان نرود که ساقه های آن را جدا کنید.
  • ترش یا شیرین شدن این شربت بستگی به نوع ریواسی دارد که استفاده می کنید. ریواس های نرسیده، طعمی ترش و شیرین به آن می بخشند.در حالی که ریواس رسیده سبب شیرین شدن طعم شربت می شود.
  • از جمله ادویه هایی که برای ریواس می توانید از آن استفاده کنید می توان به دارچین، زنجیبل و لیمو اشاره کرد.
  • برگ های ریواس را دور بریزید و نخورید زیرا سمی هستند.

نحوه تهیه شربت ریواس قرمز

تهیه شربت ریواس قرمز نیز مانند ریواس معمولی است ولی در اینجا روش تهیه شربت ریواس قرمز را گردآوری کرده‌ایم.

میوه شربت ریواس

  1. در مرحله اول باید ریواس ها را به خوبی بشویید و پوست آنها را جدا کنید. سپس ریواس ها را درون یک لگن آب بریزید و چند بار بشویید و در سبد بریزید.
  2. سپس ریواس ها را با آب درون قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم بگذارید. هر از چندگاهی ریواس ها را هم بزنید تا عصاره ریواس از آن خارج شود و رنگ پس بدهد.
  3. اگر در زمان جوشیدن ریواس کفی روی قابلمه شکل گرفت آن را جمع کنید تا در انتها شربت ریواس شفاف تری داشته باشید.
  4. زمانی که ریواس ها به خوبی نرم شدند باید قابلمه را از روی حرارت بردارید و آب و ریواس را درون یک صافی بریزید تا عصاره آن خارج شود. سپس عصاره ریواس را درون قابلمه بریزید و به آن شکر اضافه کنید. اگر می خواهید شربت ترش تری داشته باشید در این مرحله شکر کمتری اضافه کنید.
  5. سپس قابلمه شربت ریواس را روی حرارت بگذارید و مرتب هم بزنید تا شکر درون عصاره ریواس حل شود. کمی آبلیموی ترش تازه به قابلمه اضافه کنید و هم بزنید تا شربت قوام کافی پیدا کند. سپس قابلمه را از روی حرارت بردارید و زمانی که خنک شد درون بطری یا شیشه تمیز مناسب بریزید.
  6. برای طعم و عطر بهتر می توانید چند برگ نعنا به شربت اضافه کنید و یا در زمان سرو کردن به آن عرق نعنا یا بهار نارنج اضافه کنید.
  7. جهت سنجیدن میزان قوام شربت می توانید مقداری از شربت را درون یک نعلبکی بریزید و درون یخچال بگذارید. پس از خنک شدن شربت نباید خیلی روان حرکت کند.

خواص شربت ریواس

خواص شربت ریواس

ریواس گیاهی با طعم ترش و خوشمزه است که ساقه هایی به رنگ سبز و قرمز دارد. در اروپا و آمریکای شمالی این گیاه را می‌پزند و برخی ادویه ها و مواد به آن اضافه می کنند تا شیرین شود. ریواس علاوه بر غذا و خورشت در موارد دیگری نیز کاربرد دارد. در کشورهای آسیایی از ریواس برای کاربردهای درمانی استفاده می کنند. زیرا ریواس دارای خواص درمانی زیای است و قادر است به سلامت استخوان ها و کاهش وزن کمک کند. در ادامه در مورد خواص شربت ریواس و ریواس توضیحات بیشتری می دهیم.

شربت ریواس دارای ارزش غذایی زیادی است. ارزش غذایی این گیاه حتی در حالت پخته نیز بسیار بالاست و سرشار از فیبر است. ۱۰۰ گرم ریواس پخته شده با شکر، دارای۱۱۶ کالری، ۳۱.۲ گرم کربوهیدرات، دو گرم فیبر، ۰.۴ گرم پروتئین، ۲۶ درصد از نیاز روزانه بدن به ویتامین K1 و همچنین ۱۵ درصد از نیاز روزانه بدن به کلسیم، ۶ درصد از نیاز روزانه بدن به ویتامین C و سه درصد از نیاز روزانه بدن به پتاسیم و یک درصد از نیاز روزانه بدن به فولات را تأمین می کند. البته لازم به ذکر است که کلسیم موجود در ریواس از نوع کلسیم اگزالات است و به جای آنکه ماده مغذی محسوب شود دارای اثرات ضد تغذیه ای است زیرا به راحتی جذب نمی گردد.

بریم به فروشگاه بانک طعم


بانک طعم 17 بهمن 1401


محبوب‌ترین محصـــولات

Your Dynamic Snippet will be displayed here... This message is displayed because you did not provided both a filter and a template to use.

ارسال دیدگاه

ورود به سیستم یک نظر بنویسید